MYPOWERFIX

MyPowerFix tarjoaa laadukkaita verkko-ohjelmia lajiharjoittelun rinnalle lisäämään kaiken tasoisten liikkujien suorituskykyä ja ennaltaehkäisemään loukkaantumisia. Verkko-ohjelmien lisäksi CrossFit Takomon (Takkatie 7, Helsinki) tiloissa toimii fysioterapiavastaanotto, jossa annetaan yksilöllistä fysioterapiaa asiakkaan tarpeet huomioiden.

Mikä on MyPowerFix?

MyPowerFix tarjoaa laadukkaan verkkovalmennuksen lajiharjoittelun rinnalle lisäämään urheilijan suorituskykyä sekä ennaltaehkäisemään loukkaantumisia. MPF tarjoaa myös niin urheilijoille kuin valmentajillekin workshoppeja lisäämään heidän kykyä ymmärtää ja tulkita liikettä syvemmin. Koulutusten avulla urheilijat ja valmentajat pystyvät paremmin ymmärtämään eri liikkeissä esiin tulevat ”heikot lenkit” ja puuttumaan niihin.

MyPowerFixin ideologia perustuu ajatusmalliin, jossa ihmisen toiminnassa ilmenevät haasteet eivät muutu ellemme puutu ongelman syihin. Ihmisen voimavaroja ei ole syytä aliarvioida ja antaa ratkaisuksi asioita jotka vain siirtävät ongelmaa eteenpäin. Liike on lääke!

Be Strong | Be Smart | Be Stable

Ongelmien tullessa esille puhutaan lähtökohtaisesti voiman ja liikkuvuuden puutteesta eikä siitä mikä voiman ja liikkuvuuden puutteen aiheuttaa. Lisäksi valikoimaamme kuluu CrossFit- harrastajille suunnatut workshopit olkapään, keskivartalon eli coren sekä lantion ja alaraaja. Näiden tarkoituksena on opettaa lajinharrastajia tuntemaan paremmin omaa kehoaan ja oivaltamaan missä omat kehityskohteet urheilijana ovat.

Myös urheilijoiden on tärkeä tiedostaa kehossa tapahtuvat kompensaatiot hallinnan puuttuessa liikkeestä. Kun kehon kompensaatiot ja riittävän suuri paino tai haasteellinen liike kohtaavat, on yleensä lopputuloksena suorituksen tekninen virhe tai jopa kipu. Haluamme opettaa ihmisiä hallitsemaan liikettä ja kasvattamaan yksilöiden liikkumisen perusteet tasolle, jonka päälle urheilija pystyy rakentamaan monipuolisesti omia taitojaan juuri niin pitkälle kuin haluaa.

Tutustu valmennuksiin

Mira Turunen

Koulutustausta:

  • Fysioterapeutti AMK
  • Painonnosto-ohjaaja (PNOK1)
  • Personal Trainer (Trainer4You)
  • CrossFit Level 1 valmentaja
  • Uimaopettaja (SUH)

Lajitaustana minulla on kilpauinti, jonka parissa vietin 10 vuotta. Uinnin lopetettuani aloitin ohjaamaan lasten uimakouluja ja valmentamaan triathlonistien uintiharjoituksia. Olen valmentanut useamman vuoden yksilöasiakkaita altaan ja salin puolella sekä ohjannut CrossFit-tunteja useammalla CrossFit-salilla.

Oman uintiurani jälkeen eksyin nopeasti CrossFit-salille ja laji vei mennessään. Huomasin nopeasti kasvaneen voimaharjoittelun tuomat edut niin altaassa kuin muissakin kestävyyslajeissa, ja olenkin asiakkailleni ja valmennettavilleni painottanut oikeanlaisen voimaharjoittelun merkitystä suorituskyvyn kehittämisessä ja vammojen ennaltaehkäisyssä.

Mielestäni fysioterapiaan tullaan liian myöhään, kun vaivoja on jo alkanut esiintyä. Jokaisen aktiivi urheilijan ja liikkujan tulisi kehittää kehoaan kokonaisvaltaisesti, jotta vammoja ei tulisi. Harjoittelu ei saisi olla liian yksipuolista vaan kehoa monipuolisesti kehittävää ja haastavaa.