Onnistumistarina MyPowerFixillä

”Moikka!

Olen 39-vuotias ensihoitaja Kouvolasta. Olen ikäni ollut liikunnallinen ja CrossFitin pariin löysin alkuvuodesta 2018 Crossfit Kouvolan salille ja sille tielle olen jäänyt.

Nuoruudessa diagnosoitu ja siihen aikaan heikolle hoidolle jäänyt rintarangan skolioosi ja kaularangan ryhtivika ovat tuoneet omat haasteensa. Yläkropan liikerajoitteet, tensiopäänsäryt ja jatkuvat hartiajumit olivat osa normipäivää. Toiminnallisen harjoittelun myötä vaivat helpottivat mutta eivät hävinneet. Parin vuoden CF-harjoittelun jälkeen alkoi tulokset junnaamaan paikoillaan. Ylöspäin työntävät liikkeet toivat kipuja olkavarsiin ja olkapäihin sekä jumiuttivat niskan. Usein joutuikin vaihtamaan liikkeitä toisiin eikä harjoittelu ollut tasapainoista.

CrossFit Kouvolan valmentajana ja MyPowerFixin terapeuttina toimiva Pinja Talikka oli seurannut treenaamistani jo pidempään. MyPowerFixin toimipisteen auettua CrossFit Kouvolan tiloihin Pinja ehdotti tehtäisikö asialle jotain. Varattiin aika MPF-liiketerapiaan ja sovittiin alkuun viiden kerran paketista. Helmikuussa ensimmäisellä tapaamisella käytiin läpi liikkuvuutta ja muutamia muita testejä, joilla löydettiin suurin ongelma yläkropan ääriasennon voimantuotosta. Otettiin ylä- ja alakropalle yksinkertaisia liikkeitä tehtäväksi muun treenin yhteyteen pari kertaa viikossa. Itse tein liikkeitä pääosin ennen treeniä osana lämmittelyä. Jo parin viikon jälkeen huomasin huikeita tuloksia ja edistyminen vain jatkaa kulkuaan. Tähän mennessä ryhti on parantunut merkittävästi, shoulder presseissä työntö menee helposti perille ilman yläkropan ahdasta tunnetta, wallballit menee korkeammalle eikä niska jumita, power cleanissa ja mavessa yläselän pito pysyy huomaamatta jne. Töissä joutuu tekemään kylmiltään raskaitakin nostoja, ja nyt huomaan, että nostoihin on tullut voiman lisäksi varmuutta, ei tarvitse erikseen keskittyä yläselän tai olkapäiden asentoon vaan pito tulee luonnostaan. Arjessa ei kroppa kipeydy vaikka tulisi äkillistä raskaampaa kuormitusta lihaksille.

En malta odottaa, että pääsen kokeilemaan uudet ykkösmaksimit! Ensimmäistä kertaa koen todella saaneeni apua ongelmiin kun heikkoudet on löydetty ja lähdetty niitä järkevästi taklaamaan pois! Iso kiitos MyPowerFix ja Pinja ja hänen rautainen ammattitaito. Valmentajana jaksaa aina kannustaa mutta myös vaatia kun sen aika on. Kylmänviileästi hymyillen ottanut vastaan myös erinäiset tunteenpurkaukset GHD:n suunnalta, kun allekirjoittaneen takaketju huutanut armoa 😀

Tästä on hyvä jatkaa! Suosittelen!”

Haluaisitko sinäkin saavuttaa tavoitteesi? Varaa aika MPF-vastaanotolle ja anna meidän auttaa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *